Náš blog
O káve plný tipov a receptov
Recept na kávu mesiaca: Apríl
BURUNDI NEMBA CIMA ANAEROBIC V60 [PLASTIC] #brew ratio (1:13) # 19g in / 250 out # 94°C # mletie >> 16 klikov (comandante) # brew time: 1:10 – 1:20 min # Peak water 4,3 # Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST] Postup:1.) Pridaj 150g horúcej vody pomalým krúživým pohybom2.) po zaliatí stlač stopky a nechaj
Ako sa vyznať v spracovaniach kávy? Časť.1
Časť 1 Natural vs. washed (suché vs. mokré) Možno sa pýtate načo je vôbec rôzne spracovanie kávy dobré a prečo ju proste nevylúpneme z čerešne. Spracovanie kávy má dramatický vplyv na jej kvalitu, životnosť a chuťové vlastnosti. ,,Kľúčom k chuti výberovej kávy je fermentácia!” Mnohí z vás si spájajú fermentáciu kávy s anaerobickými kávami, ktoré
COLD BREW recept podľa chalanov z KOLTU
COLD BREW recept podľa chalanov z KOLTU Poznáte KOLT zo Zlatých Moraviec? Že nie? KOLT je koncept, v ktorom sa spája výberová káva a kultúra do jedného celku. Ako chalani hovoria, nie sú obyčajná kaviareň, ale kultúrny spot, ktorý ma presah aj do iných sfér (fotografia, umenie, grafický design..), ktorý spája, inšpiruje a zvyšuje kvalitu
Recept na kávu mesiaca: Marec
Etiópia The King of Guji príprava cez Hario V60-02 #brew ratio (1:16) #18g in / 300 out #97°C# mletie >> 27 klikov (comandante) # brew time: 2:00 – 2:20 min # Peak water 4,0 #Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST] Postup: blooming 50g (30 sek.) – timer stláčaj až po zaliatí.1.) Pridaj ďalších 100g vody a nechaj
Ako funguje osmotický tlak pri filtrovanej káve?
Ako funguje osmotický tlak pri filtrovanej káve? V posledných týždňoch sme mohli sledovať na zahraničných fórach značný hype ohľadom dobre známej techniky prípravy filtrovanej kávy pod novým pojmom osmotický prietok. Jedná sa o zaslúženú slávu alebo ide iba o pseudo vedu? Poďme sa pozrieť na fakty. Poďme začať pekne od začiatku. Ako funguje a čo
Recept na kávu mesiaca: Február
Nový recept na kávu mesiaca je tu! Dostaňte z nej to najlepšie a vychutnajte si kávu, ako by sme ju pre vás pripravili my. Recept na kávu mesiaca pre vás pripravil barista Maroš Skurka. V60 brew ratio (1:15) #20g in / 300 out #98°C # mletie >> 28 klikov (Comandante) # brew time: 3:20-3:40 min