Ako na prípravu COLD BREW podľa chalanov z KOLTu

Ako na prípravu COLD BREW podľa chalanov z KOLTu

Poznáte KOLT zo Zlatých Moraviec? Že nie? KOLT je koncept, v ktorom sa spája výberová káva a kultúra do jedného celku. Ako chalani hovoria, nie sú obyčajná kaviareň, ale kultúrny spot, ktorý ma presah aj do iných sfér (fotografia, umenie, grafický design..), ktorý spája, inšpiruje a zvyšuje kvalitu života v meste. 

Pamätáme si, ako sme s nimi riešili ich cestu k výberovéj káve a vysnívanému spotu – Župnému domu v centre Zlatých Moraviec. Bolo to na poslednom podujatí Coffeeslava v roku 2018, ktoré sa konalo v Hub Hub na Mlynských Nivách. Páčilo sa nám, že chcú posúvať kultúru pitia výberovej kávy aj do menšieho slovenského mesta. Spojenie s kultúrou bola už len taká čerešnička na torte. To sa im nakoniec podarilo a otvorili na nádvorí Župného domu kultúrny spot – KOLT. Vytvorili tak útočisko pre komunitu ľudí, ktorí ocenia kvalitnú výberovú kávu, kultúrne akcie a krásne nádvorie historickej pamiatky Župného domu. Od vtedy sa stali našimi pravidelnými zákazníkmi. 

Nedávno nás prekvapila ich posledná objednávka Brazílie Nossa Senhora na Cold Brew. V duchu sme si povedali “fúúha Brazília pražená na espresso a cold brew?”. Väčšinou totiž zákazníkom odporúčame cold brew pripravovať z ovocnejších káv a filter roastov. Obratom sme im napísali email, či sa s nami nepodelia o tento netradičný recept, s čím súhlasili. Ako teda chutí KOLT BREW môžete ochutnať priamo od chalanov v Zlatých Moravciach (https://www.facebook.com/koltsk), alebo si ho môžete skúsiť pripraviť aj doma podľa receptu dolu.

KOLT BREW

Káva Brasil Nossa Senhora Aparecida natural 

(https://diroastery.sk/produkt/brasil-sitio-nossa-senhora-aparecida/)

Pomer káva vs voda  1:12

Filtrovaná voda (BWT, Peak Water, Brita)

Mletie trošku hrubšie ako french press 

Doba luhovania 18-20hodín

Výsledná chuť : Sušené ovocie, Tmavá čokoláda alebo niečo ako Študentská pečať 🙂

Scroll to Top