Náš blog
O káve plný tipov a receptov

Recept na kávu mesiaca: Apríl
BURUNDI NEMBA CIMA ANAEROBIC V60 [PLASTIC] #brew ratio (1:13) # 19g in / 250 out # 94°C # mletie >> 16 klikov (comandante) # brew time: 1:10 – 1:20 min # Peak water 4,3 # Hario original filtre 40ks/ bal.

Ako sa vyznať v spracovaniach kávy?
Časť 1 Natural vs. washed (suché vs. mokré) Možno sa pýtate načo je vôbec rôzne spracovanie kávy dobré a prečo ju proste nevylúpneme z čerešne. Spracovanie kávy má dramatický vplyv na jej kvalitu, životnosť a chuťové vlastnosti. ,,Kľúčom k chuti

Ako na prípravu COLD BREW podľa chalanov z KOLTu
Ako na prípravu COLD BREW podľa chalanov z KOLTu Poznáte KOLT zo Zlatých Moraviec? Že nie? KOLT je koncept, v ktorom sa spája výberová káva a kultúra do jedného celku. Ako chalani hovoria, nie sú obyčajná kaviareň, ale kultúrny spot,

Recept na kávu mesiaca: Marec
Etiópia The King of Guji príprava cez Hario V60-02 #brew ratio (1:16) #18g in / 300 out #97°C# mletie >> 27 klikov (comandante) # brew time: 2:00 – 2:20 min # Peak water 4,0 #Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST]

Ako funguje osmotický tlak pri filtrovanej káve?
Ako funguje osmotický tlak pri filtrovanej káve? V posledných týždňoch sme mohli sledovať na zahraničných fórach značný hype ohľadom dobre známej techniky prípravy filtrovanej kávy pod novým pojmom osmotický prietok. Jedná sa o zaslúženú slávu alebo ide iba o pseudo

Recept na kávu mesiaca: Február
Nový recept na kávu mesiaca je tu! Dostaňte z nej to najlepšie a vychutnajte si kávu, ako by sme ju pre vás pripravili my. Recept na kávu mesiaca pre vás pripravil barista Maroš Skurka. V60 brew ratio (1:15) #20g in