Náš blog
O káve plný tipov a receptov

Prečo vám ponúkame transparentné informácie o cenách kávy?
Našim hlavným cieľom je férovo zaplatiť za kvalitné a chutné kávy. Zároveň takto pomôžeme jednotlivým farmárom a producentom, aby mali finančný priestor na inovácie a zlepšovanie, a to či už smerom k dlhodobej udržateľnosti svojej produkcie, alebo smerom zlepšovania kvality ich finálneho produktu. Vďaka priestoru

Recept na kávu mesiaca: Február
HONDURAS CATALINO ARGUETA V60 [PLASTIC] # brew ratio (1:16,5) # 12 g in / 200 out # 92°C # mletie >> 22 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Vodovod [Ružinov BA] # Hario original filtre [FAST] Postup: Bloom +

Kedy prebieha zber výberovej kávy v jednotlivých krajinách?
Odpoveď na vašu často kladenú otázku: Kedy sa môžem tešiť na nové kávy z mojej obľúbenej krajiny? sa dozviete práve v tomto blogu! Obdobie zberu výberovej kávy je zvyčajne raz za rok a mení sa v závislosti od nadmorskej výšky a krajiny, v ktorej

Recept na kávu mesiaca: Január
COLOMBIA LAS PERLITAS V60 [PLASTIC] # brew ratio (1:15) # 17 g in / 250 out # 95°C # mletie >> 25 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Peak water 3,9 [Ružinov BA] # Hario original filtre [FAST]- biele

Cupping aj u vás doma
Cupping kávy je veľmi bežný proces ochutnávania káv v celom reťazci cesty kávy až k vám domov. Importér cuppuje kávy, aby si vybral konkrétny lot, ktorý bude chcieť nakúpiť. Ďalší cupping si urobí importér ako kontrolu či počas prepravy z krajiny pôvodu káva

Recept na kávu mesiaca: December
KENYA GATOMBOYA PEABERRY V60 [PLASTIC] # brew ratio (1:14,5) # 24g in / 350 out # 98-100°C # mletie >> 34 klikov (comandante) # brew time: 3:30-3:45 min # Peak water 3,9 [Ružinov BA] # Hario original filtre [FAST]- hnedé Postup: