Náš blog

O káve plný tipov a receptov

Recept na kávu mesiaca: September

COSTA RICA FERNANDO CORDERO V60 [CERAMIC] #brew ratio (1:16) # 22g in / 360g out # 96°C # mletie >> 25 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Peak water 3,6 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST]

Čítajte ďalej

Recept na kávu mesiaca: August

GUATEMALA LA MONTANA V60 [PLASTIC] #brew ratio (1:15,5) # 22g in / 240g out + 100g ľad # 85°C # mletie >> 16 klikov (comandante) # brew time: 2:40 min # Peak water 3,6 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/

Čítajte ďalej

Recept na kávu mesiaca: Júl

PERU JUAN ESPINOZA CARHUAJULCA V60 [PLASTIC]brew ratio (1:16) # 12g in / 200 out # 98°C # mletie >> 21 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Peak water 3,2 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST] Postup: 

Čítajte ďalej

Recept na kávu mesiaca: Jún

COLOMBIA OMAR SAUL CARBONIC MACERATION V60 [PLASTIC] #brew ratio (1:17) # 19g in / 320 out # 93-94°C # mletie >> 20 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Peak water 3,1 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/ bal.

Čítajte ďalej

Recept na kávu mesiaca: Máj

COSTA RICA EL VENADO SL 28 V60 -02 [PLASTIC] #brew ratio (1:16) # 18g in / 300 out # 95°C # mletie >> 20 klikov (comandante) # brew time: 2:40 – 2:50 min # Peak water 3,0 (Nastavenie pre kohútikovú

Čítajte ďalej

Ako sa vyznať v spracovaniach kávy? Časť. 2

Honey spracovanie V úvodnej časti sme nahliadli do zákulisia washed a natural spracovania. Dnes sa pozrieme na tretie najčastejšie spracovanie – honey. Typickou krajinou, kde môžeme nájsť kávu spracovanú touto metódou je Kostarika. Odtiaľ pochádza aj môj prvý kontakt s týmto

Čítajte ďalej
Scroll to Top