Recept na kávu mesiaca: Január

Nový recept na kávu mesiaca je tu! Dostaňte z nej to najlepšie a vychutnajte si kávu, ako by sme ju pre vás pripravili my.

RWANDA GITWE LOT 322

Recept na prípravu v Hario V60 02:

22g /330g

96°C voda

33 klikov (Comandande c40) 

brew ratio [1:15]


Bloom 50g / 45sek

1. pour 80g (0:45)

2. pour 60g (1:30)

3. pour 60g (2:15) 

4.pour 80g (3:00)

Total brew time [3:45 min]

Postup:

Na blooming použijeme 50g horúcej vody pomaly nalievame do 0:45 minúty.
1. zálev pridáme 80g vody (130g na váhe) tak aby nám všetká voda pretiekla do 1:30 minúty. 
2. zálev pokračujeme pridaním 60g vody (190g na váhe), udržujeme rovnomerný flow od stredu k okraju drippera aby sme 2:15 boli pripravený na ďaľší zálev . 
3. zálev doplníme ďaľších 60g vody (250g na váhe) a necháme pretiecť do 3:00 minúty pričom dbáme rotáciou drippera na rovnomerné uloženie kávy počas extrakcie na dne (coffee bed). 
4. posledný zálev nalievame 80g vody v čase 3:00 (330g na váhe) tak aby nám voda pretiekla do 3:45 minúty.

Použitím tohto receptu sme sa snažili o vyzdvihnutie chutí kôstkového ovocia a prirozdenej sladosti tejto kávy. Tiež by sme mali dosiahnuť hrubším mletím a predĺženým časom extrakcie silnejšie telo s dostatočne štruktúrovanou chuťou bez náznakov horkosti.

Najlepšie výsledky sme dosiahli použitím: – mäkkej vody upravenej cez filtračnú konvicu PEAK water v hodnote 4,3. – vhodnou alternatívou môže byť napr. Kaufland Pitná balená voda.- konzistentnosť mletia sme dosiahli ručným mlynčekom zn. Comandante c40- na prípravu používame HARIO original filtre (FAST), 40ks v balení. 

Rwanda Gitwe 322
Scroll to Top