Menu

Workshopy

WORKSHOPY

 

Máte chuť zažiť príjemný deň v spoločnosti priateľov a pritom sa dozvedieť kopec zaujímavostí o káve? Radi Vám zorganizujeme kávový workshop ušitý na mieru a prevedieme vás svetom výberovej kávy. Workshopy sa konajú v priestoroch EduCafé na Robotníckej ul. č. 5 v Bratislave.

 

Príprava kávy/ alternatívky

 

teoretická a praktická ukážka rôznych druhov prípravy kávy / alternatívne metódy prípravy

trvanie: 90 – 120 minút

Počet účastníkov: od 5 do 10 ľudí

cena pre skupinu 150 eur

Obsah:

úvod / 20  min. / – základné rozdelenie odrôd, druhov kávovníkov, pôvod kávy  základné poznatky o jej pestovaní, spracovaní a chuťových profiloch, na rôznych kontinentoch. Veľmi rýchly popis praženia kávy , stupne praženia, prečo káva upražená “ na svetlo” je acídna a tmavá nie.

Príprava kávy / 60 – 90 minút / Čo je cieľom pri príprave kávy akoukoľvek metódou? Aké aspekty ovplyvňujú prípravu kávy atď.

Praktická ukážka prípravy kávy cez Chemex, AeroPress, Hario V60, French Press a Koťogo s ochutnávkou.

 

Príprava kávy / espresso

/ teoretická a praktická ukážka rôznych druhov prípravy kávy / nápoje na báze espressa

 

trvanie: 90 – 120 minút

Kapacita od 5 do 10 ľudí

cena pre skupinu 190 eur

Obsah:

úvod / 20  min. / – základné rozdelenie odrôd, druhov kávovníkov, pôvod kávy  základné poznatky o jej pestovaní, spracovaní a chuťových profiloch, na rôznych kontinentoch. Veľmi rýchly popis praženia kávy , stupňe praženia, prečo káva upražená “ na svetlo” je acídna a tmavá nie.

 

príprava / / 60 – 90 minút / Čo je cieľom pri príprave kávy akoukoľvek metódou? Aké aspekty ovplyvňujú prípravu kávy? espresso recepty, nastavenie mlynčeka, Nápoje na báze espressa. Praktická ukážka s ochutnávkou.

 

 Workshop praženia kávy

 

trvanie: 90 – 120 minút

Kapacita od 5 do 10 ľudí

cena pre skupinu : 150 eur

Obsah:

úvod / 20  min. / – základné rozdelenie odrôd, druhov kávovníkov, pôvod kávy  základné poznatky o jej pestovaní, spracovaní a chuťových profiloch, na rôznych kontinentoch. Pojem výberová káva – čo zahŕňa aký je rozdiel oproti komoditnej káve.

 

Praženie/ 60 – 90 minút / História praženia. Čo sa deje s kávovým zrnkom počas praženia? stupne praženia. Praktická ukážka praženia spojená s ochutnávkou – krátky cupping / príprava cez filter. Možnosť upražiť si vlastnú kávu pod dohľadom pražiara a každý účastník workshopu si odnesie domov čerstvo upraženú kávu.

 

Cupping

/ riadená ochutnávka kávy podľa medzinárodných štandardov

 

trvanie: 70 – 90 minút

Kapacita od 5 do 10 ľudí

cena pre skupinu : 80 eur

Obsah:

úvod / 15 min. / Čo je to cupping a prečo sa robí ? Zhrnutie celého programu.  Čo je to výberová káva a aký je rozdieľ v porovnaní s komoditnou?

Senzorické cvičenie / 10 min. / Zábavný úvod senzorických schopností kde si účastníci precvičia hravou formou svoje zmysly.

Cupping / 45 – 65 min. / Vysvetlenie metodiky cuppingu. Cupingový hárok. Čo sa hodnotí. Každý z účastníkov má možnosť ochutnať všetky vzorky a za pomoci lektora ich zhodnotiť, nájsť prípadné defekty a pod.

 

súčasťou workshopu pre každého účastníka je “welcome drink” formou espressa alebo filtrovanej kávy