Náš blog
O káve plný tipov a receptov
Recept na kávu mesiaca: September
COSTA RICA FERNANDO CORDERO V60 [CERAMIC] #brew ratio (1:16) # 22g in / 360g out # 96°C # mletie >> 25 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Peak water 3,6 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST] Postup: 1.) Prepláchni dripper a papierový filter značným množstvom horúcej vody. 2.) Prvý zálev resp. (blooming) 50g
Recept na kávu mesiaca: August
GUATEMALA LA MONTANA Hario V60 [PLASTIC] #brew ratio (1:15,5) # 22g in / 240g out + 100g ľad # 85°C # mletie >> 16 klikov (comandante) # brew time: 2:40 min # Peak water 3,6 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST] Postup: 1.) Priprav si do dekantéra 100g ľadu. Bloom 60 / 45
Recept na kávu mesiaca: Júl
PERU JUAN ESPINOZA CARHUAJULCA V60 [PLASTIC]brew ratio (1:16) # 12g in / 200 out # 98°C # mletie >> 21 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Peak water 3,2 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST] Postup: 1.) Na blooming použi 50g vody (30sec) 2.) Každých 20 sek. prilej 30g vody (0:30/30g, 0:50/30g,
Recept na kávu mesiaca: Jún
COLOMBIA OMAR SAUL CARBONIC MACERATION V60 [PLASTIC] #brew ratio (1:17) # 19g in / 320 out # 93-94°C # mletie >> 20 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Peak water 3,1 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST] Postup:1.) 50g blooming do 30 sec. (poznámka: stopky zapínam až po naliatí vody.) 2.) Postupujeme
Recept na kávu mesiaca: Máj
COSTA RICA EL VENADO SL 28 V60 -02 [PLASTIC] #brew ratio (1:16) # 18g in / 300 out # 95°C # mletie >> 20 klikov (comandante) # brew time: 2:40 – 2:50 min # Peak water 3,0 (Nastavenie pre kohútikovú vodu v Ružinove- Bratislave) # Hario original filtre 40ks/ bal. [SLOW] Postup: 1.) 60g blooming
Ako sa vyznať v spracovaniach kávy? Časť. 2
Honey spracovanie V úvodnej časti sme nahliadli do zákulisia washed a natural spracovania. Dnes sa pozrieme na tretie najčastejšie spracovanie – honey. Typickou krajinou, kde môžeme nájsť kávu spracovanú touto metódou je Kostarika. Odtiaľ pochádza aj môj prvý kontakt s týmto spracovaním. Experimentuje sa s ním ale samozrejme aj v mnohých iných krajinách. Základ spracovania honey