Náš blog
O káve plný tipov a receptov

Recept na kávu mesiaca: Marec
Etiópia The King of Guji príprava cez Hario V60-02 #brew ratio (1:16) #18g in / 300 out #97°C# mletie >> 27 klikov (comandante) # brew time: 2:00 – 2:20 min # Peak water 4,0 #Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST]

Ako funguje osmotický tlak pri filtrovanej káve?
Ako funguje osmotický tlak pri filtrovanej káve? V posledných týždňoch sme mohli sledovať na zahraničných fórach značný hype ohľadom dobre známej techniky prípravy filtrovanej kávy pod novým pojmom osmotický prietok. Jedná sa o zaslúženú slávu alebo ide iba o pseudo

Recept na kávu mesiaca: Február
Nový recept na kávu mesiaca je tu! Dostaňte z nej to najlepšie a vychutnajte si kávu, ako by sme ju pre vás pripravili my. Recept na kávu mesiaca pre vás pripravil barista Maroš Skurka. V60 brew ratio (1:15) #20g in

Degradácia zelenej kávy
Degradáciu zelenej, zatiaľ neupraženej kávy chápeme ako súbor chemických zmien vyúsťujúcich do zhoršenej senzorickej kvality kávy, ktoré registrujeme po upražení. Degradovanie pôsobí predovšetkým na sladkosť a aciditu. Jedným z najčastejších znakov ,,starej” degradovanej kávy je drevená dochuť. Slangovo ju nazývame

Recept na kávu mesiaca: Január
Nový recept na kávu mesiaca je tu! Dostaňte z nej to najlepšie a vychutnajte si kávu, ako by sme ju pre vás pripravili my. RWANDA GITWE LOT 322 Recept na prípravu v Hario V60 02: 22g /330g 96°C voda 33

Barista Battle #1: Panama Rocky Mountain Geisha
Barista Battle #1: Panama Rocky Mountain Geisha Vitajte pri novom nepravidelnom programe, kde si naši baristi Adrián a Maroš zmerajú sily v príprave jednej kávy. Jedna káva, dva recepty s úplne iným prístupom. Čím iným by sme mali začať než

Vianočné tipy na darčeky od Diamond’s
Chcete sa vyhnúť vianočnej rodinnej hádke? Potešte svojho blížneho kávomilca darčekom, na ktorý len tak nezabudne! Je tu čas vianoc a my konečne môžeme vymeniť krčný hit roka 2020 PCR test za tradičné kosti z kapra. Len dúfajme, že následkom

Recept na kávu mesiaca: December
Nový recept na kávu mesiaca je tu! Dostaňte z nej to najlepšie a vychutnajte si kávu, ako by sme ju pre vás pripravili my. NICARAGUA GUADALUPE HERRERA DIRECT TRADE Recept: 22,5g/330g 97°C voda 23 klikov (Comandande c40) brew ratio [1:14,6]

Recenzia: PEAK Water
PEAK WATER – darovali sme v čase hroziacej klimatickej krízy Grete ďalšiu plastovú haraburdu? (Recenzia Need for Espresso: Underground) Text: Adrián KrišákObrázky: peak-water.com,,Spravili sme špičkovú kávu dostupnou, vďaka lepšej vode” Asi takto čítame preklad sloganu, ktorý vás víta na oficiálnej