Náš blog
O káve plný tipov a receptov

Recept na kávu mesiaca: September
COSTA RICA FERNANDO CORDERO V60 [CERAMIC] #brew ratio (1:16) # 22g in / 360g out # 96°C # mletie >> 25 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Peak water 3,6 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST]

Recept na kávu mesiaca: August
GUATEMALA LA MONTANA V60 [PLASTIC] #brew ratio (1:15,5) # 22g in / 240g out + 100g ľad # 85°C # mletie >> 16 klikov (comandante) # brew time: 2:40 min # Peak water 3,6 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/

Recept na kávu mesiaca: Júl
PERU JUAN ESPINOZA CARHUAJULCA V60 [PLASTIC]brew ratio (1:16) # 12g in / 200 out # 98°C # mletie >> 21 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Peak water 3,2 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST] Postup:

Recept na kávu mesiaca: Jún
COLOMBIA OMAR SAUL CARBONIC MACERATION V60 [PLASTIC] #brew ratio (1:17) # 19g in / 320 out # 93-94°C # mletie >> 20 klikov (comandante) # brew time: 2:20 min # Peak water 3,1 [Ružinov BA] # Hario original filtre 40ks/ bal.

Recept na kávu mesiaca: Máj
COSTA RICA EL VENADO SL 28 V60 -02 [PLASTIC] #brew ratio (1:16) # 18g in / 300 out # 95°C # mletie >> 20 klikov (comandante) # brew time: 2:40 – 2:50 min # Peak water 3,0 (Nastavenie pre kohútikovú

Ako sa vyznať v spracovaniach kávy? Časť. 2
Honey spracovanie V úvodnej časti sme nahliadli do zákulisia washed a natural spracovania. Dnes sa pozrieme na tretie najčastejšie spracovanie – honey. Typickou krajinou, kde môžeme nájsť kávu spracovanú touto metódou je Kostarika. Odtiaľ pochádza aj môj prvý kontakt s týmto

Recept na kávu mesiaca: Apríl
BURUNDI NEMBA CIMA ANAEROBIC V60 [PLASTIC] #brew ratio (1:13) # 19g in / 250 out # 94°C # mletie >> 16 klikov (comandante) # brew time: 1:10 – 1:20 min # Peak water 4,3 # Hario original filtre 40ks/ bal.

Ako sa vyznať v spracovaniach kávy? Časť.1
Časť 1 Natural vs. washed (suché vs. mokré) Možno sa pýtate načo je vôbec rôzne spracovanie kávy dobré a prečo ju proste nevylúpneme z čerešne. Spracovanie kávy má dramatický vplyv na jej kvalitu, životnosť a chuťové vlastnosti. ,,Kľúčom k chuti

Ako na prípravu COLD BREW podľa chalanov z KOLTu
Ako na prípravu COLD BREW podľa chalanov z KOLTu Poznáte KOLT zo Zlatých Moraviec? Že nie? KOLT je koncept, v ktorom sa spája výberová káva a kultúra do jedného celku. Ako chalani hovoria, nie sú obyčajná kaviareň, ale kultúrny spot,