Náš blog

O káve plný tipov a receptov

Ako funguje osmotický tlak pri filtrovanej káve?

Ako funguje osmotický tlak pri filtrovanej káve? V posledných týždňoch sme mohli sledovať na zahraničných fórach značný hype ohľadom dobre známej techniky prípravy filtrovanej kávy pod novým pojmom osmotický prietok. Jedná sa o zaslúženú slávu alebo ide iba o pseudo

Čítajte ďalej
Peru Coffee

Recept na kávu mesiaca: Február

Nový recept na kávu mesiaca je tu! Dostaňte z nej to najlepšie a vychutnajte si kávu, ako by sme ju pre vás pripravili my. Recept na kávu mesiaca pre vás pripravil barista Maroš Skurka. V60 brew ratio (1:15) #20g in

Čítajte ďalej

Degradácia zelenej kávy

Degradáciu zelenej, zatiaľ neupraženej kávy chápeme ako súbor chemických zmien vyúsťujúcich do zhoršenej senzorickej kvality kávy, ktoré registrujeme po upražení. Degradovanie pôsobí predovšetkým na sladkosť a aciditu. Jedným z najčastejších znakov ,,starej” degradovanej kávy je drevená dochuť. Slangovo ju nazývame

Čítajte ďalej
Rwanda Gitwe 322

Recept na kávu mesiaca: Január

Nový recept na kávu mesiaca je tu! Dostaňte z nej to najlepšie a vychutnajte si kávu, ako by sme ju pre vás pripravili my. RWANDA GITWE LOT 322 Recept na prípravu v Hario V60 02: 22g /330g 96°C voda 33

Čítajte ďalej

Barista Battle #1: Panama Rocky Mountain Geisha

Barista Battle #1: Panama Rocky Mountain Geisha  Vitajte pri novom nepravidelnom programe, kde si naši baristi Adrián a Maroš zmerajú sily v príprave jednej kávy. Jedna káva, dva recepty s úplne iným prístupom. Čím iným by sme mali začať než

Čítajte ďalej

Vianočné tipy na darčeky od Diamond’s

Chcete sa vyhnúť vianočnej rodinnej hádke? Potešte svojho blížneho kávomilca darčekom, na ktorý len tak nezabudne!  Je tu čas vianoc a my konečne môžeme vymeniť krčný hit roka 2020 PCR test za tradičné kosti z kapra. Len dúfajme, že následkom

Čítajte ďalej
Scroll to Top