Náš blog

O káve plný tipov a receptov

Recept na kávu mesiaca: Máj

COSTA RICA EL VENADO SL 28 V60 -02 [PLASTIC] #brew ratio (1:16) # 18g in / 300 out # 95°C # mletie >> 20 klikov (comandante) # brew time: 2:40 – 2:50 min # Peak water 3,0 (Nastavenie pre kohútikovú

Čítajte ďalej

Ako sa vyznať v spracovaniach kávy? Časť. 2

Honey spracovanie V úvodnej časti sme nahliadli do zákulisia washed a natural spracovania. Dnes sa pozrieme na tretie najčastejšie spracovanie – honey. Typickou krajinou, kde môžeme nájsť kávu spracovanú touto metódou je Kostarika. Odtiaľ pochádza aj môj prvý kontakt s týmto

Čítajte ďalej

Recept na kávu mesiaca: Apríl

BURUNDI NEMBA CIMA ANAEROBIC V60 [PLASTIC] #brew ratio (1:13) # 19g in / 250 out # 94°C # mletie >> 16 klikov (comandante) # brew time: 1:10 – 1:20 min # Peak water 4,3 # Hario original filtre 40ks/ bal.

Čítajte ďalej

Ako sa vyznať v spracovaniach kávy? Časť.1

Časť 1 Natural vs. washed (suché vs. mokré) Možno sa pýtate načo je vôbec rôzne spracovanie kávy dobré a prečo ju proste nevylúpneme z čerešne. Spracovanie kávy má dramatický vplyv na jej kvalitu, životnosť a chuťové vlastnosti. ,,Kľúčom k chuti

Čítajte ďalej

Recept na kávu mesiaca: Marec

Etiópia The King of Guji príprava cez Hario V60-02 #brew ratio (1:16) #18g in / 300 out #97°C# mletie >> 27 klikov (comandante) # brew time: 2:00 – 2:20 min # Peak water 4,0 #Hario original filtre 40ks/ bal. [FAST]

Čítajte ďalej
Scroll to Top